Wat is een TRIAC-voeding?

Een Triac is een high-speed solid-state gadget die het vermogen van de airconditioner in beide richtingen van een sinusvormige golfvorm kan schakelen en beheren. Als een hulpmiddel in vaste toestand kunnen thyristors worden gebruikt om lichten, elektromotoren of verwarmingseenheden te regelen, enzovoort.

. TRIAC-circuits worden vaak gebruikt, evenals gebruikelijk in toepassingen voor AC-stroomregeling. Deze circuits kunnen hoge spanningen schakelen, naast echt hoge niveaus van aanwezigheid in beide delen van de golfvorm van een airconditioner. Het zijn halfgeleiderapparaten die vergelijkbaar zijn met een diode.

TRIAC wordt vaak gebruikt als een manier om het licht te verminderen in verlichtingstoepassingen in woningen en kan zelfs fungeren als vermogensregeling in motoren.

Bekijk onze nieuwe blog hieronder om nog meer te weten te komen over TRIAC-besturing voor LED’s.

Waarom kiezen voor TRIAC?

TRIAC functioneert om hoge spanningen te schakelen, waardoor het een perfecte keuze is voor verschillende elektrische besturingsoplossingen. Het geeft aan dat TRIAC kan voldoen aan onze dagelijkse eisen op het gebied van lichtregeling. Het gebruik van TRIAC-circuits is niet beperkt tot toepassingen voor gezinsverlichting; het kan ze ook gebruiken om kleine elektromotoren en volgers en verschillende andere besturingstoepassingen en A / C-schakelingen te besturen. TRIAC is een multifunctionele controle die een gunstige methode is voor individuen om aan hun verschillende eisen te voldoen.

Voordelen van TRIAC LED Driver:

TRIAC-dimmen wordt geleverd met het voordeel van hoge effectiviteit, hoge aanpassingsprecisie, lichtgewicht, klein draagbaar formaat en eenvoudige drukknopbediening. TRIAC dimmen domineert het type dimmer en er worden meerdere producten ontwikkeld met dit type dimmer. Het grote voordeel van de TRIAC-dimmer is dat deze weinig dimkosten heeft wanneer u hem met LED-licht gebruikt.

Het nadeel van een TRIAC-dimmer is dat de verlagingsprestaties nogal verminderd zijn, waardoor een beperkte verscheidenheid aan dimmen ontstaat. Omdat de TRIAC-knop functioneert om de stroom in te schakelen, kan hij de stroom niet helemaal uitschakelen, zelfs niet tegen de meest betaalbare; er loopt een zwakke stroom. Het is een uitdagend probleem dat wordt aangepakt in de huidige LED-dimmethode.

Wat is het doel van een TRIAC?

De TRIAC maakt bestaande stroming in beide richtingen mogelijk, waarbij de circulatie verandert met de polariteit van de uitzettingsspanning. Het kan worden afgeleid van de A/C-spanning gerelateerd aan de ton-terminals van de TRIAC.

Wat houdt TRIAC in?

TRIAC staat voor Triode voor wisselstroom en is een knop die wordt gebruikt om stroom te beheren. Bij gebruik in verlichtingstoepassingen, ook wel omschreven als ‘TRIAC-verlaging’.

Hoe bestuur je TRIAC?

TRIAC-regeling werkt via een ingangselektrode wanneer een positieve of ongunstige spanning wordt gebruikt.

Door het circuit te veroorzaken, kan elektriciteit worden geleid tot het heden onder de beoogde limiet valt. In dit geval zorgt een TRIAC ervoor dat hoogspanning door heel kleine stuurstromen kan gaan.

Met behulp van fasecontrole kan een TRIAC het deel van het heden beheren dat met een circuit veel stroomt.

Wat is een TRIAC-controller?

Een TRIAC-controller fungeert als een hogesnelheidsknop en wordt gebruikt bij het regelen van de hoeveelheid elektrisch vermogen die een gloeilamp ondergaat. Het heeft meestal een trigger die bepaalt wanneer de stroom kan worden uitgevoerd en de spanning verlaagt om te voorkomen dat de geleverde stroom overboord gaat.

Een TRIAC-controle-LED functioneert door de sterkte van het licht te beheren: wanneer de knop reageert, wordt er veel minder vermogen geleverd en gaat de lamp omlaag.

Wat is een TRIAC-ontvanger?

Een TRIAC-ontvanger maakt gebruik van soortgelijke ideeën als de eenvoudigere thyristor. Het is een delicate gateway met een belemmerende spanning van 200V.

Wat is TRIAC in vermogenselektronica?

Een TRIAC is een halfgeleidergadget met drie terminals die de stroom van het heden regelen. Daarom is de naam Triac perfect voor gebruik met A/C-stroom voor schakeldoelen, aangezien het de bestaande stroom voor beide voor vijftig procent kan beheren in een huidige roterende cyclus.

Kan ik gebruik maken van een TRIAC om DC over te schakelen?

Ja, kan worden gebruikt in GATE ongeneeslijk om te vertrekken. Maar eenmaal geactiveerd, blijft het voor altijd ingeschakeld. Het heeft dus minimale toepassingen op het gebied van gelijkstroom. Uiteindelijk is de TRIAC een elektronische gadget met drie aansluitingen, die werkt als een knop voor AC-signalen.

Hoe een TRIAC LED-regelsysteem aansluiten?

Het aansluiten van TRIAC-dimmers op de LED-drivers kan een lastige klus zijn; u hoeft zich echter geen zorgen te maken, wij zullen u informeren over de juiste manier om de klus uit te voeren. Lees verder om de stapsgewijze behandeling te herkennen aan snoer TRIAC dimmer met LED chauffeur.

De meest gebruikte TRIAC-dimmer is de standaard voorwaartse fasedimmer. Het bevat een TRIAC en ook een weerstandscircuit. Er is een potentiometer bevestigd om de weerstand te regelen, en ook houdt de RC-tijd de vertragingstijd vast die is gemaakt voordat een TRIAC wordt gestart die de opnamehoek is.

Wanneer de TRIAC energetisch is, staat dit bekend als de transmissiehoek. Het genereert een spanningsgolfvorm die een ‘sinusoïde’ is, dwz een sinusgolf met faseafsnijding. Een eenvoudige schakelaaromzetter wordt gebruikt om het resultaat te regelen zonder beperkingen op de ingangsspanning. In een dergelijk geval wordt eerst de fase-afsnijgolfvorm die door de fasedimmer wordt gegeven, gelijkgesteld, welke details worden gebruikt bij het regelen van de referentie voor het uitvoerbeleid.

U moet zich ervan bewust zijn dat leading-edge dimmers gebruik maken van de TRIAC-schakelaar om het vermogen te regelen, terwijl trailing edge dimmers profiteren van IBGT’s om het vermogen te behouden. Om die reden is het noodzakelijk om ervoor te zorgen dat uw dimbare LED-automobilist in lijn blijft met de dimmerschakelaar voordat u de acquisitie doet.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − three =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.