Waar wordt een LED-driver voor gebruikt?

Om samen te vatten, LED-stuurprogramma’s om hogere spanning, roterende stroom om te zetten in laagspanning, gelijkstroom. Ze houden ook de spanning en de bestaande beweging met een LED-circuit op het nominale niveau.

Ze worden vaak gebruikt in kleine, draagbare apparaten op zonne-energie. Ze zijn meestal de aandrijfbron voor de stroomvoorziening die wordt gebruikt door zaklampen op batterijen, enzovoort. Ze worden vaak gebruikt in krachtige LED-drivers voor grotere LED-rijlichten.

Een typische uitgangsspanning en stroom

De lichtopbrengst per eenheid vermogen is meestal meer dan 100 lumen per watt. Een LED-driver kan bijvoorbeeld werken op 45V, 2A, 250mA of 12V, 16A, 48A.

Het gemeten rendement is meestal 95%, maar sommige zijn veel efficiënter. Veel variabelen hebben invloed op de werkelijke efficiëntie, maar de vermogensvariabele is meestal ~ 3%. Daarom is een LED-driver meestal bedoeld om een high-power LED te vervangen.

Een typische driver werkt op 30V, 4A, 200mA of 60V, 8A, 100mA.

efficiëntie

Het gemeten rendement is 85%, maar sommige zijn veel efficiënter. Veel variabelen zijn van invloed op de werkelijke efficiëntie, maar de arbeidsfactor is meestal ~10%. Daarom is een LED-driver meestal bedoeld om een high-power LED te vervangen.

Sommige stuurprogramma’s hierboven zijn geschikt voor gebruik met een batterij of een zonnecel. Voor sommigen, zoals de 16A- en 48A-stuurprogramma’s, kan de batterij of zonnecel werken met een variabele spanning. Deze drivers hebben een connector die elektriciteit van de lader naar de LED driver of de voeding van de LED driver leidt als er geen batterij of zonnecel aanwezig is.

Sommige bovenstaande stuurprogramma’s zijn niet ontworpen om draagbaar te zijn. Ze mogen alleen worden gevoed via een stopcontact of een aparte netvoeding. De meeste stuurprogramma’s worden rechtstreeks van de lader, van de 12V-rail of van beide gevoed, afhankelijk van de stuurprogramma’s.

Toepassingen

Ze worden meestal gebruikt in toepassingen waar een grote stroom moet worden toegepast op veel LED’s, bijvoorbeeld in buitenbeveiligingslampen, waarbij de LED’s enkele uren moeten werken onder aanhoudende hoge stroom. Ze worden echter ook in andere toepassingen gebruikt.

De stroom die door een low-power LED-driver vloeit, is meestal in de orde van enkele ampère. Ze zijn normaal ontworpen om 20A per uur te leveren, maar ze kunnen meer leveren. De maximale totale stroom is meer dan 100 A voor maximaal 50 W aansturende LED’s.

De efficiëntie is meestal erg hoog, in het hoge bereik van 80%. Als één driver als referentie wordt gebruikt, kan worden berekend dat de totale stroom die vloeit bijna 100A is. Het kan lijken dat een coureur veel coureurs in het circuit nodig heeft. Het is niet praktisch om één bestuurder te gebruiken om het hele parcours van stroom te voorzien. Dit beperkt de maximale stroomwaarden van alle LED-drivers.

Een belangrijke innovatie voor de LED-verlichtingswereld is de high-power LED-driver, met een output van 60A per LED, en geschikt voor gebruik met 15A of 25A belastingen, zonder dat er aparte voedingen nodig zijn. High power drivers zijn ideaal voor grote toepassingen waarbij een driver met een variabele voeding wordt gebruikt. Deze drivers kunnen worden gevoed door een zonnecel, een 12V-rail of een 20A-voeding. Ze zijn verkrijgbaar met veel driverconfiguraties. Deze worden normaal aangedreven met maximaal 50W aansturende LED’s.

Driverspecificaties

De volgende specificatie moet worden beschouwd als de essentiële specificatie van een bestuurder. Dit is een uitstekende gids om te geloven, maar ze kunnen indien nodig worden gewijzigd. Deze omvatten het maximale vermogen van de bestuurder, geschikt voor LED-werking, aanbevolen rijtijden en rijstromen. Een driver met een hoger vermogen betekent een grotere LED-output over een bepaald rijstroombereik. Een driver met een vermogen van 50 W kan ongeveer 600 W stroom leveren of ongeveer 50 W per LED. Dus een driver met een vermogen van 50 W kan worden gebruikt om tot 20 LED’s licht te leveren.

* Maximale kracht – moet voldoende zijn voor de toepassing, met een minimum van 1,2 ampère per LED of 6,5W per LED per minuut, werkend bij temperaturen tussen 50C en 95C.

* Vermogensclassificatie – Het maximale wattage, gebaseerd op het maximale vermogen, is over het algemeen vereist voor veiligheid en vergelijking.

* Nominale rijtijd – De nominale rijtijd, bij het nominale temperatuurbereik en de rijstroom (15A max over 2A-rails)

* Aantal LED’s – kan het aantal LED’s wijzigen zonder dat de driver ongeschikt is voor enkele LED’s. Het aantal LED’s moet worden verminderd in toepassingen waar een aanzienlijk deel van de stroom wordt gebruikt om een koellichaam tot 20 W of minder aan te sturen of om LED-arrays met een laag vermogen aan te sturen, zoals een enkele rode LED.

* Rijbogen – kan aandrijfriemen verwisselen en de driver die tot 60 W stroom kan leveren, kan worden gebruikt om 4 LED’s van 60 of 6 rode LED’s te voorzien.

Kan online bij de fabrikant worden gekocht Driver- en LED-classificaties. Op basis van onze eigen ervaring, technici en experts in het veld, zoals lichtontwerpers of andere productspecialisten.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − 6 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.