Wat is het verschil tussen een schakelende voeding en een gereguleerde voeding?

Er zijn veel soorten gereguleerde voedingen.

Seriegeregelde voeding bestaat uit een combinatie van transformator, gelijkrichtercomponenten, filtercondensatoren, afsteldetails (afstellen van buizen of Sanrei-regelaars, enz.), referentiespanning, bemonsteringsnetwerk, vergelijkende versterking en overbelastings- of kortsluitbeveiliging.

De voeding van de regelaar is een lineair regelcircuit en de regelbuis bevindt zich dan in de regelaar. Het nadeel is het stroomverbruik, het lage rendement en het kleine fluctuatiebereik van het net. De algemene spanningsregelaar van de serie maakt het netfluctuatiebereik van (220 ± 22) V mogelijk.

Om het stroomverbruik te verminderen en de efficiëntie te verbeteren, wordt de introductie van een spanningsregelaar van het schakelende type, een spanningsregelaar van het schakelende type, vaak een schakelende voeding genoemd.

1, schakelende voeding is een directe gelijkrichterfilteraanpassing van de netspanning en vervolgens geregeld door de schakelende regelbuis. Er zijn dus geen transformatoren nodig.

2, schakelende voeding maakt over het algemeen gebruik van halfgeleiderapparaten zoals een schakelaar om de uitgangsspanning aan te passen door de duty-cycle van de controller te regelen. Bijvoorbeeld, in de vermogenstransistor (GTR), wanneer de knop verzadigde geleiding is, is de spanningsval over de collector en emitter bijna nul; in de schakelaaruitschakeling is de collectorstroom nul. Daarom is het stroomverbruik klein, hoog rendement. Het rendement kan oplopen tot 70% tot 95%. En het stroomverbruik is klein, geschikt voor het koellichaam.

3, schakelfrequentie in de tientallen kHz, de filtercondensatoren en inductoren die worden gebruikt in de capaciteitswaarde is klein. Daarom heeft de schakelende voeding een lichtgewicht, klein formaat en andere kenmerken.

4, vanwege het lage stroomverbruik, lage temperatuurstijging in de machine, waardoor de stabiliteit en betrouwbaarheid van het apparaat wordt verbeterd.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 3 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.