Wat is een 5V voedingscircuit?

 

In het dagelijks leven is het vaak nodig om een 5V voeding te gebruiken. Over het algemeen zijn 5V-oplader, 5V-voedingsadapter, batterijserie en 5V-voedingsmodule typisch. Het volgende bespreekt oppervlakkig het ontwerpprincipe van een 5V-voedingscircuit.

5V voedingscircuit

De componenten die moeten worden voorbereid zijn 220V tot 6V enkelfasige AC-transformator, gelijkrichtbrug (kan worden vervangen door vier diodes), LM7805 en condensatoren. Het principe van 220V AC via de transformator step-down naar 6V AC, vervolgens door de volledige bruggelijkrichter en vervolgens gefilterd, de DC-spanning is ongeveer 1,2 keer ongeveer 6V AC, en uiteindelijk via de LM7805 drie-terminal lineaire regelaar spanningsregelaar uitgang 5V. Het schakelschema wordt hieronder weergegeven.

 

 

 

 

 

 

De keuze van de transformator moet worden gecombineerd met het uitgangsvermogen van de 5V-voedingsmodule en het juiste uitgangsvermogen van de transformator kiezen, zoals de keuze van het 5W-uitgangsvermogen, de maximale uitgangsstroom is slechts 0,7A. Lineaire drie-terminal regelaar ingangs- en uitgangsstroom blijft ongewijzigd, wanneer de ingangsspanning van 6V 1,2 keer, 5W transformator kan slechts 0,7A stroom weerstaan.

Het rectificatiegedeelte wordt gebruikt voor rectificatie over de volledige brug. Na volledige rectificatie van de RMS-spanning van 0,9 U kunt u in plaats daarvan vier gelijkrichtdiodes gebruiken. De filtercondensator is geselecteerd rond 2200uF, en de strikte selectie vereist een complexe rekenformule. Bij het kiezen van de condensator om spanning te weerstaan, moet men rekening houden met een reductiefactor van ongeveer 0,7-0,8. In de gelijkgerichte uitgang van ongeveer 7,2 V DC is de vereiste weerstand tegen spanningswaarde van de condensator 7,2 x 1,3 = 9,36, en de minimale noodzaak om een weerstandsspanningswaarde van 10 V of meer te kiezen.

let op drie plaatsen die gemakkelijk te negeren zijn

Let bij het selecteren van de LM78XX-serie van drie-terminale regelaars op drie plaatsen die gemakkelijk te negeren zijn.

1, de maximale uitgangsstroom van 1,5 A

2, LM78XX serie drie-terminal regulator ingangsspanning moet minstens 2V hoger zijn dan de uitgangsspanning;

3, de noodzaak om rekening te houden met het stroomverbruik van de drie-terminal regelaar zelf, berekend als stroomverbruik = (ingangsspanning – uitgangsspanning) × stroom, het stroomverbruik van de drie-terminal regelaar mag niet groter zijn dan 5W groter dan moet 2W toevoegen naar het koellichaam. Stel dat de ingangsspanning van LM7805 8V is, dan is het spanningsverschil 3V. De uitgangsstroom is 1A, dan LM7805 eigen stroomverbruik P = 3Vx1A = 3W.

Het bovenstaande is een schema van +5V voedingsmodule. Hieronder volgt een schema van -5V voeding. Dit schema maakt gebruik van een step-down, rectificatie, filtering, lineaire regelaar 7905. Het specifieke schakelschema wordt hieronder weergegeven.

 

 

 

 

 

 

Dit is een directe omzetting van het lichtnet. Als het een negatieve spanningsconversie is van de absolute waarde van de spanning, kan dit direct worden bereikt met behulp van een spanningsregelaar. En positieve spanning moet worden omgezet in een negatief 5V-uitgangsvermogen, dat kan worden gebruikt om de voeding van de schakelende regelaar om te keren.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 − 6 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.