Wat is een 12V DC-voeding?

12V voedingen worden vaak gebruikt in industriële omgevingen. Het kan zijn voor apparatuur zoals een draaibank of een kolomboormachine. Het is belangrijk om de juiste voeding te kiezen. Als je niet zeker weet wat een 12V-voeding is of hoe je er een moet maken, ga dan eerst naar een ijzerhandel en blader door enkele basisbenodigdheden. Je zult zien dat ze allemaal een aansluiting hebben die je in een stopcontact steekt.

Hoe een 12V voeding werkt

Het basisidee van hoe een 12V-voeding werkt, is om twee LED-strips als stroombron te gebruiken. Elke LED-strip is ingepakt in een plastic behuizing. Elk van de plastic behuizingen heeft een draad die eruit gaat. Deze draden verbinden de voeding met elke LED. Dit wordt gedaan omdat als u een standaard netsnoer voor deze apparaten zou gebruiken, u ervoor moet zorgen dat de elektriciteit uit een stopcontact in de buurt komt. Als het netsnoer over een vloer of ander object zou lopen, zou het apparaat defect raken.

Het proces dat wordt gebruikt om de 12V-voeding om te zetten om elektriciteit te gebruiken, wordt het isoleren van de spanning genoemd. Dit wordt gedaan omdat je niemand anders wilt schokken met de overspanning. Het is ook goed om de stroomtoevoer uit te hebben wanneer deze niet in gebruik is. Dit voorkomt schade aan elektronica.

Een 12V-voeding testen

De meest gebruikelijke manier om de 12v voeding te testen, is met een multimeter. Om de multimeter te gebruiken, moet u kijken naar de spanning tussen de positieve en negatieve klemmen op de voeding. Controleer ook de spanning op de aansluitingen aan de boven- en onderkant van het apparaat. Als er een probleem is met een van de relaties, vindt u mogelijk een label op het team dat u vertelt wat het probleem is.

Een veel voorkomend probleem is wanneer de 12v voeding niet volledig wordt belast. Een hele belasting is een situatie waarin de ingangsspanning groter is dan de uitgangsspanning. Dit kan kortsluiting in de lijn veroorzaken. Als u problemen ondervindt met uw 12v-voeding die niet volledig wordt belast, voegt u meer stroom toe aan de ingang.

Je hoort misschien ook over 12v led-voedingen die op deelspanning kunnen werken. Een gedeeltelijke spanning verwijst naar het hebben van meer energie dan nodig is. Deze energie kan worden opgeslagen in batterijen. Als u een 12v led-verlichtingssysteem gebruikt, moet u extra batterijen toevoegen.

U hoort misschien ook over 12v-voedingen die zowel DC als AC kunnen verbruiken. Dit staat bekend als dubbele stimulatie. Het klinkt misschien als een geavanceerde functie, maar als je systeem veel stroom van de muur verbruikt, ben je misschien beter af als je een 12V-voeding met dubbele stimulatie hebt. De extra stroom zorgt ervoor dat uw lampen niet te veel energie verbruiken.

Zoals we hebben besproken, kan een standaardspanning overal tussen de vijf en twaalf volt verbruiken. Als uw lampen veel stroom van de muur verbruiken, moet u ervoor zorgen dat uw spanningsvoorziening de belasting aankan. Veel mensen realiseren zich niet dat veel apparaten een laag voltage verbruiken. Uw haardroger, magnetron en zelfs veel soorten speelgoed verbruiken bijvoorbeeld milliampère of minder.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + four =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.