Wat is de betekenis van Ta, Tc op LED-driver?

Elektronische producten, zoals schakelende voedingen, stuurprogramma’s met het label Ta, Tc vertegenwoordigen wat betekent:

Ta omgevingstemperatuur: Temperatuur Omgeving

Tc oppervlaktetemperatuur van het object: Oppervlaktetemperatuur van het lichaam verwijst naar de oppervlaktetemperatuur van het apparaat.

Er zijn ook de volgende verklaringen.

Ta: Werkelijke omgevingstemperatuur Werkelijke omgevingstemperatuur

Tc: Oppervlaktetemperatuur van het lichaam

Het is een speciaal symbool om aan te geven:

LED gloeilamp boven het logo TC:75 ℃ / TA:50 is wat betekent

TA is de omgevingstemperatuur, TC is de temperatuur van de lampschaal, soms ook gemarkeerd met een TJ <= 110 ℃ / dit is de junctietemperatuur van de LED-chip.

LED-spaarlampen gemarkeerd boven de Ta- en Tc-temperatuur zijn niet representatief voor de omgevingstemperatuur en bedrijfstemperatuur

Ta verwijst naar de maximaal toegestane temperatuur van de interne spoel.

Tc verwijst naar de maximaal toelaatbare temperatuur van de behuizing.

Deze gegevens worden over het algemeen gebruikt in de ontwerpfase van de lampontwikkeling.

Welke temperatuur stellen respectievelijk de temperatuur TA en TC in de transistorspecificatie voor?

I. TA-temperatuur vertegenwoordigt de omgevingstemperatuur. Omgevingstemperatuur is een fysieke grootheid die de mate van een warme en koude omgeving aangeeft.

Ten tweede vertegenwoordigt de TC-temperatuur de kritische temperatuur. De maximale temperatuur waarbij een stof van een vaste naar een vloeibare vorm verandert, wordt de vereiste temperatuur genoemd. Elke stof heeft een specifieke temperatuur waarboven gasvormige stoffen niet vloeibaar worden, ongeacht hoeveel de druk wordt verhoogd, en deze temperatuur is de kritische temperatuur.

Uitgebreide informatie.

Elke stof heeft een bepaalde temperatuur waarboven een gasvormige stof niet vloeibaar wordt, hoeveel de druk ook wordt verhoogd. Deze temperatuur is de TC-temperatuur (kritische temperatuur). Om een stof te laten smelten, moeten we daarom eerst proberen de kritische temperatuur te bereiken. Sommige stoffen, zoals ammoniak en kooldioxide, hebben een kritische temperatuur die hoger is dan of dichtbij kamertemperatuur, en ze kunnen bij kamertemperatuur gemakkelijk tot vloeistof worden samengeperst.

Sommige stoffen, zoals zuurstof, stikstof, waterstof en helium, hebben een ondiepe kritische temperatuur, waarbij helium een kritische temperatuur van -268°C heeft. Om deze gassen vloeibaar te maken, moeten specifieke cryogene technieken hun respectieve kritische temperaturen bereiken en ze vervolgens smelten door de druk te verhogen.

Gewoonlijk worden de gasvormige stoffen boven de kritische temperatuur gassen genoemd en de gasvormige stoffen onder de kritische temperatuur dampen. De kritische temperatuur is de temperatuur waarbij een zintuig zich in een cruciale staat bevindt, de ‘kritische temperatuur’ genoemd. Koelen en onder druk zetten zijn de voorwaarden voor het vloeibaar maken van een gas. Het is echter niet noodzakelijkerwijs mogelijk om een gas vloeibaar te maken door het alleen onder druk te zetten, en het hangt ervan af of het gas op dat moment onder de kritische temperatuur is.

Als de gastemperatuur de kritische temperatuur overschrijdt, ongeacht hoe de druk wordt verhoogd, zal het gasvormige materiaal niet vloeibaar worden. De kritische temperatuur van waterdamp is bijvoorbeeld 374 , wat veel hoger is dan de gemiddelde temperatuur; daarom is waterdamp typisch heel gemakkelijk af te koelen tot water.

Wat is de betekenis van “TA=25℃ en TC=25℃” in de chipgegevens?

Bijvoorbeeld

PD @TA = 25°C Vermogensverlies 3,8 W

PD @TC = 25°C Vermogensdissipatie 180 W

Ta: Werkelijke omgevingstemperatuur Werkelijke omgevingstemperatuur

Tc: Oppervlaktetemperatuur van het lichaam De oppervlaktetemperatuur van het object

Simpel gezegd, uw product kan bij kamertemperatuur (25 °C) maar tot 3,8 W gaan,

Maar als u goede warmteafvoercondities geeft om ervoor te zorgen dat het product 25℃ is, kan het slechts 180W . dragen

LED-driver op Ta, Tc geven elk aan welke temperatuur

Ta is de beste grenswaarde voor de werktemperatuur van de voeding, de Tc-tabel geeft de hoogste temperatuur van de hele omvormer aan. Bijvoorbeeld, het label Ta = 50 graden, wat betekent dat werken binnen de 50 graden omgeving, het leven het hoogst is, elke meer dan 10 graden, het leven wordt met twee verminderd. Het Tc-punt meet voornamelijk de temperatuur, de temperatuursonde die op het Tc-punt moet worden bevestigd.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + 9 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.