Wat doet een LED-driver?

Welnu, het dient als een communicatietool tussen uw pc en de LED. Het regelt de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt en de helderheid van de LED. De verlichtingsapparaten die we gebruiken zijn behoorlijk energieverslindend. De LED-lampjes hebben een constante stroom nodig om te functioneren, en daarom worden de meeste van deze apparaten via een USB-kabel of een stroomkabel op een pc aangesloten.

Welk type LED-driver heb ik nodig?

Wanneer u een LED in uw pc installeert, voorziet een ingebouwde driver de pc van de spanningsregeling die uw apparaat nodig heeft. De spanning wordt geregeld door een analoog signaal dat door uw pc wordt gegenereerd. Om uw apparaat correct te gebruiken, hebt u een constante stroombron (AC) nodig. Dit wordt geleverd via de voeding die op uw apparaat is aangesloten.

Wat doet een LED-driver?

De driver detecteert de stroombron en zet het geleverde signaal vervolgens om in binaire spanningsvorm. Dit zet het spanningssignaal om in een constant stroomsignaal dat nodig is om uw LED’s te laten werken. De LED-lampen zijn erg energieverslindend en de enige manier om hun stroomverbruik te beperken, is door een voeding te gebruiken die de stroom die door de LED’s wordt verbruikt aankan.

LED-stuurprogramma’s

Als uw LED’s correct zijn geïnstalleerd en u wilt dat ze normaal werken, zal het apparaat niet werken tenzij specifieke softwarecomponenten zijn geïnstalleerd. Deze softwarecomponenten worden stuurprogramma’s genoemd. Ze fungeren net als een connector tussen uw instrument en de LED’s die de lichtopbrengst creëren. Deze stuurprogramma’s worden ook wel modules genoemd en zijn te vinden in uw besturingssysteem en vele andere programma’s. Zodra ze correct zijn geladen, zullen uw lichten normaal werken.

Constante stroom LED-stuurprogramma’s.

Stuurprogramma’s zijn er ook in de vorm van modules en u kunt er zelf een installeren. Je moet het spanningssignaal van de voeding aansluiten op de individuele LED’s. Zodra dit is gebeurd, moet u de driver configureren om het spanningssignaal te detecteren en dit om te zetten in binaire spanningssignalen die de LED’s kunnen begrijpen. Ten slotte moet u het stuurprogramma op uw computer laden.

Zodra uw stuurprogramma in uw computer is geladen, kunnen uw LED-apparaten nu de spanning van de stroombron detecteren en werken ze meestal. Dit betekent dat u alleen de juiste spanning uit de voeding hoeft te leveren om ze te laten werken wanneer u nieuwe lampen aansluit of een bestaande bijwerkt.

Het is belangrijk om te onthouden dat stuurprogramma’s niet hetzelfde zijn als het bijwerken van modules. Dit zijn twee verschillende soorten stuurprogramma’s. Een stuurprogramma werkt uw apparaat bij naar een nieuwere versie van de firmware, terwijl een toepassingsproduct wordt gebruikt om de werking van apparaten via hardwareapparaten te regelen. Het stuurprogramma fungeert als het communicatieapparaat tussen de applicatie en het apparaat en zorgt ervoor dat gegevens van de bron naar de bestemming kunnen worden verzonden en ontvangen.

In het verleden werden LED’s overal voor gebruikt, van straatverlichting tot geautomatiseerde verkeerslichten. Tegenwoordig vertrouwen de meeste stuurprogramma’s echter op een USB-interface om met de LED’s te communiceren. Wanneer u overweegt om LED’s in nieuwe toepassingen te gebruiken, moet u beslissen of u een stuurprogramma gaat gebruiken om uw LED’s te bedienen of dat u wilt profiteren van de ingebouwde mogelijkheid van het systeem om stroom aan te sturen onafhankelijk door uw LED’s. Als je eenmaal hebt besloten welke communicatiemethode je wilt gebruiken; de volgende stap is het vinden van een compatibel stuurprogramma.

LED-stuurprogramma’s met constante spanning

Deze LED-drivers leveren stroom vanuit een directe aansluiting op de accu’s of uit een accu en stopcontact. De constante spanningstechnologie wordt het meest gebruikt in laagspanningsverlichtingssystemen waar hoogspanningsverlichting niet gewenst is. Dit soort led-drivers worden ook wel CCD of discrete geleiders genoemd. Dit zijn de meest voorkomende en betaalbare soorten verlichting. Deze technologie stelt de dimmers in staat om op verschillende niveaus aan en uit te schakelen, afhankelijk van de stroom in de batterijen.

Pulsbreedtemodulatie LED-stuurprogramma’s

Pulsbreedtemodulatie LED-drivers Deze typen LED-drivers gebruiken verschillende pulsbreedtemodulatietechnologie om de uitgangsstroom te regelen. Ze zijn in staat om het licht met een vooraf bepaald interval in en uit te schakelen. De meeste van deze apparaten kunnen het helderheidsniveau en de maximale uitgangsstroom programmeren. Het belangrijkste voordeel van dit type LED-driver met constante spanning is dat ze het meest efficiënt zijn voor het leveren van het vereiste verlichtingsniveau.

Wisselstroom LED-stuurprogramma’s

Wisselstroom LED-drivers Deze LED-drivers bieden de meeste flexibiliteit voor de hoeveelheid stroom die er doorheen mag stromen. De dynamo of de stroombron kan alleen worden ingeschakeld wanneer het gewenste verlichtingsniveau vereist is. Deze eigenschap maakt ze zeer geschikt voor toepassingen waarbij de hoeveelheid stroom die aan het licht wordt geleverd moet worden gewijzigd. Het apparaat kan dan een constant spanningsniveau handhaven, zodat het licht niet gedimd wordt. Het grootste nadeel van deze stabiele LED-driver met stroomuitgang is dat ze de neiging hebben om meer warmte te genereren dan andere soorten power-led-lichtapparaten.

Een volledige LED-driver regelt de helderheid van de LED

Een full LED driver regelt de helderheid van de LED. Het kan de uitgangsspanning, de helderheid van de LED zelf, de kleurtemperatuur van de LED en het voorwaartse spanningsbereik van de LED regelen. Deze led-driver kan de helderheid aanpassen aan de temperatuur van de omgeving. Van deze apparaten is bekend dat ze het hoogste niveau van flexibiliteit bieden bij het regelen van de verlichtingsniveaus van LED. Ze zijn echter ook vaak de duurste van alle soorten led-drivers.

High Forward Voltage-regeling is een van de essentiële kenmerken van elke led-lichtdriver. Wanneer het circuit van het apparaat op volle kracht werkt, hebben de LED’s de neiging om zwakker te worden totdat ze het uiteindelijk opgeven. Een hoog voorwaarts spanningsbereik betekent dat de spanningsregeling constant is en dat de lichten helder worden, zelfs als de omgevingstemperatuur onder het vriespunt daalt. Sommige fabrikanten van led-drivers bieden hun klanten een regelbereik dat gelijk is aan of zelfs hoger is dan het gemiddelde voorwaartse spanningsbereik van de led-lampen. Klanten die liever led-lampen met een lagere voorwaartse spanning gebruiken, kunnen hun lampen zo regelen dat ze zelfs bij extreme temperaturen helder worden.

Constante stroom LED-stuurprogramma

Een LED-driver met constante stroom regelt de hoeveelheid stroom die aan de LED moet worden geleverd. Het maakt gebruik van een schakelarrangement tussen de normale werking van een relais en de kracht van een LED die een volledige omschakeling mogelijk maakt tussen volledige verlichting en helemaal geen verlichting. De meeste van deze apparaten zijn beschikbaar in volledige beschrijving of in zeer lage helderheid. De besturing van de constante stroom LED-driver is afhankelijk van twee factoren. De eerste factor is de voedingsspanning en de tweede factor is het totale aantal LED’s in het apparaat.

Lage uitgangsspanning

De meeste moderne led-drivers gebruiken een bipolaire MOS FET om de uitgangsspanning te regelen. Hierdoor kunnen ze zelfs werken op de meest onvoldoende stroomverbruikende apparaten. De bipolaire MOS FET-uitgangsspanning is vaak veel lager dan de werkelijke maximale uitgangsspanning, omdat deze fungeert als een beveiliging om de uitgangsspanning te regelen. Veel stroomvretende consumenten proberen tijdens de levensduur van de LED-driver de batterijen te vroeg van hun energie te ontdoen, waardoor de MOS FET permanent gepolariseerd raakt en uiteindelijk kortsluiting krijgt, wat resulteert in doorgebrande chips.

Hoe een LED-stuurprogramma te kiezen?

Hoe een LED-stuurprogramma te kiezen: Er zijn in wezen drie verschillende soorten LED-stuurprogramma’s beschikbaar voor uw verlichtingsbehoeften. Afhankelijk van de lay-out van uw verlichtingssysteem, heeft het meestal ofwel een constante stroom (CCA) LED-driver, een pulsbreedtemodulatie (PWM) LED-driver of een wisselstroom (AC) LED-driver nodig. Elk type heeft zijn voor- en nadelen. Het is essentieel om te begrijpen hoe elk wordt gebruikt voordat u beslist welke u wilt kopen. Kan deze drie soorten LED-stuurprogramma’s opsplitsen in de volgende categorieën.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + seventeen =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.