Kan ik een 5V voeding gebruiken op een 12V?

Een veelgestelde vraag van zowel beginners als ervaren pc-gebruikers is, kan ik een 5V-voeding gebruiken op een 12V-laptop. Veel van de meest populaire merken, waaronder Dell, HP en Sony, maken het mogelijk om laptopvoedingen te schakelen met een extra 12V-lijn plug-in adapters. Als u niet zeker weet welk merk u moet kiezen, kunt u een recensie lezen of contact opnemen met de fabrikant voor de stroomvereisten van uw specifieke model. De hoeveelheid stroomvoorziening die nodig is, is afhankelijk van de taken die u voor elk computersysteem wilt uitvoeren.

Dagelijks trekken de meeste laptops minimaal 5V uit het lichtnet. Zelfs als je een AC-adapter hebt, zal deze slechts gemiddeld zo’n vijf tot tien watt uit het lichtnet halen. Het gebruik van een 5V-voeding op uw laptop geeft u een extra stroombron en helpt uw systeem soepel te laten werken.

Als u echter een krachtige laptop gebruikt en deze mee wilt nemen op reis of intensief gebruikt bij het spelen van computergames, moet u een aparte voeding gebruiken. Er zijn veel opties. Sommige bieden het maximale vermogen dat uw laptop tegelijkertijd kan gebruiken. Velen zijn verkrijgbaar in kleinere formaten, ontworpen voor gebruik met draagbare computers.

Voordeel van het gebruik van een aparte voeding

Het voordeel van het gebruik van een aparte voeding voor je 12V laptop is dat het overbelasting voorkomt. Dit verkleint het risico op schade aan uw apparaat en verlengt de levensduur ervan. Het is belangrijk om de specificaties van de voeding die je voor je team hebt geselecteerd te controleren. Als het uw laptop op de juiste manier van stroom kan voorzien, zal dit de levensduur van uw apparaat verlengen.

Het zou helpen als je alleen een voeding gebruikt die compatibel is met de laptop die je hebt. Hoewel veel apparaten een USB-aansluiting hebben, is dit niet nodig als u het apparaat in de meest eenvoudige vorm gebruikt. Mogelijk vindt u dat het nodig is om de AC-adapter op uw laptop aan te sluiten om het apparaat te gebruiken. Zorg er echter voor dat u de juiste kabel gebruikt om schade te voorkomen. Als algemene regel geldt dat bij het aansluiten van externe apparaten, zoals scanners of printers, op uw computer, ervoor moet worden gezorgd dat ze ook de juiste stroomaansluiting gebruiken en dat de voeding ervoor compatibel is met uw laptop.

Wat te doen voordat u een voeding kiest?

Houd er bij het kiezen van welke voeding u voor moet gebruiken, rekening mee dat deze de stroom moet leveren die nodig is voor het apparaat. Als je hem te veel onder spanning zet, werkt je laptop mogelijk niet goed, omdat hij oververhit kan raken. Als u het apparaat onder spanning zet, kan het moeilijk zijn om het apparaat te gebruiken, omdat de levensduur van de batterij zeer beperkt kan worden. Als u een goedkope kiest die geen scala aan opties biedt, kunt u ook slechte kwaliteit ervaren. Een laatste punt is dat u nooit een USB-apparaat op een pc moet aansluiten, zelfs niet als deze een USB-poort heeft.

Mogelijk hebt u een omvormer nodig als u een voeding wilt gebruiken die op verschillende vermogensniveaus werkt. Sommige apparaten gebruiken een USB-naar Molex-converter, maar sommige gebruiken een standaardadapter. Er zijn in ieder geval converters beschikbaar die deze interfaces naar verschillende kunnen converteren. Het is ook de moeite waard om te kijken of uw apparaat een hoge of lage energiestatus gebruikt, omdat dit de uitvoer kan beïnvloeden. In sommige gevallen is het niet mogelijk om de uitgang te wijzigen in een instelling die geschikt is voor uw behoeften, in welk geval u een voeding zou moeten gebruiken die een gereguleerde spanning gebruikt.

Een secundaire voeding

Als u een USB-apparaat wilt gebruiken dat op een andere voedingsbron werkt dan uw apparaat nu gebruikt, heeft u een secundaire voeding nodig. Nogmaals, het is mogelijk om deze online of in elektronicawinkels te vinden. Nogmaals, het is het beste om het uit te proberen voordat u een aankoop doet, omdat u er zeker van moet zijn dat het zal werken. De uitvoer van deze apparaten kan variëren en u hebt mogelijk een kabel nodig om het stopcontact op uw machine te bereiken. Ten slotte vereisen sommige USB-apparaten dat de computer op Windows draait, terwijl andere zijn ontworpen om met elk besturingssysteem te werken. Als u de uitgang op uw machine niet kunt aansluiten, kunt u geen USB-apparaat gebruiken; daarom is het raadzaam om te kijken of u een USB-behuizing kunt krijgen voor gebruik met uw USB-randapparaat.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − 2 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.