Hoe LED-strip van stroom te voorzien?

Het aansturen van LED-stripverlichting is een grote zorg voor mensen die graag kleurrijk licht hebben en willen zien waar hun lichten heen gaan. Deze lampen gebruiken een laagspanningsstroom en kunnen behoorlijk duur zijn om te kopen. LED-lampen verbruiken minder energie dan gewone gloeilampen en zullen naar verwachting ook langer meegaan dan andere gloeilampen. Maar het hebben van LED-strips in huis kan ook een bron van frustratie zijn als je niet weet hoe je welke voedingen moet gebruiken om de klus te klaren zonder kapot te gaan. Gelukkig is het mogelijk om een aantal geweldige handleidingen online te vinden om je te laten zien hoe je LED-stripverlichting van stroom kunt voorzien zonder failliet te gaan of je portemonnee te beschadigen.

Dingen die u moet weten voordat u een ledstrip koopt en installeert:

LED-stripverlichting wordt de laatste jaren steeds populairder, maar als u geïnteresseerd bent om ze aan een ruimte toe te voegen, moet u enkele basiszaken weten voordat u zich ertoe verbindt LED-stripverlichting te kopen en te installeren. En voordat u dat doet, wilt u ook de tijd nemen om na te denken over de beschikbare opties en hoe deze opties uw gebruik van ledstrips in uw huis of bedrijf zullen beïnvloeden. We zullen kijken naar de opties voor LED-voeding en hoe u het juiste type LED-stripverlichting voor uw project kunt kiezen.

Begrijp hoe led-stripverlichting werkt. Het is essentieel om te weten hoe elke LED elektrisch wordt gevoed. LED’s zijn losse LED’s die in een kunststof huls of teflon huls worden gemonteerd. Ze worden met koperdraad aan de draad gesoldeerd en vervolgens wordt er een verbinding gemaakt met de positieve en negatieve kabels op de batterij. Deze elektrische stroom wordt geleverd wanneer u de positieve en negatieve draden op de hoofdvoeding aansluit.

Harde en flexibele lichtbalken

Wat betreft het kiezen van de juiste stripverlichting voor uw project, zijn er twee hoofdtypen. Het eerste type kan tegen een muur worden geplakt, waarbij de draad en de plastic hoes diagonaal over de grens lopen. Het andere type is het flexibele type dat een flexibel substraat, zoals een raam, kan bevestigen. Deze flexibele strips moeten stevig op hun plaats worden geplaatst alsof ze dat niet zijn, de lamp wordt blootgesteld en de kans dat er elektriciteit tussen de LED en het substraat stroomt, wordt vergroot. Als u uw stripverlichting niet op een plaats gaat plakken waar ze aan beweging onderhevig kunnen zijn, moet u ze op een onopvallende plek plakken.

Lengte ledstrip

Voordat u beslist welk type LED-stripverlichting u wilt, moet u weten wat hun stroomvereisten zijn. De hoeveelheid stroom die een strip nodig heeft, hangt af van de lengte en de breedte. Koop een strip met de langst mogelijke lengte en de breedst mogelijke breedte. LED-lampen die te lang of te breed zijn voor het oppervlak waarop ze moeten worden geïnstalleerd, bieden slechts een fractie van de verlichting die u nodig hebt, en dit kan ervoor zorgen dat de lichten overmatig flikkeren. Aan de andere kant, als de stripverlichting te kort wordt geïnstalleerd, zullen ze niet effectief zijn in het verlichten van het gebied dat ze zouden moeten verlichten, en ze kunnen zelfs te weinig licht produceren en niet genoeg helderheid.

Als je wilt weten hoe stripverlichting werkt, is het belangrijk om te begrijpen hoe elektriciteit er doorheen gaat. Stel je voor dat je elke LED afzonderlijk zou aansluiten op een circuit, zoals de lichtschakelaar van een deur, om dit begrijpelijker te maken. Met elke minuut die verstrijkt, zou een LED licht uitstralen, en dan zou de volgende uit en aan gaan. Wanneer je meerdere strips hebt aangesloten, zul je zien hoe de stromen die er doorheen stromen worden gekoppeld, zodat je het soort verlichting kunt krijgen dat je nodig hebt voor je huis.

wattage en voeding

Als u meer wilt weten over hoe lichtstrips werken, moet u begrijpen dat ze minimale energie gebruiken om een grote hoeveelheid licht te produceren. Dit maakt lichtstrips extreem energiezuinig en daarom willen veel mensen ze bij voorkeur in huis hebben. Omdat de individuele LED’s een kleine hoeveelheid energie verbruiken, is de elektriciteit die u uitgeeft om deze lampen te laten werken ook veel lager dan wat u zou betalen om andere verlichtingsarmaturen van stroom te voorzien. Als u een goede elektriciteitsleverancier in uw buurt kunt vinden, moet u elke maand geld besparen door LED-verlichting te gebruiken. Sommige elektriciteitsbedrijven bieden zelfs elektriciteitskortingen aan om u aan te moedigen LED-stripverlichting voor uw huis te kopen.

draad en connector

U moet weten dat LED-stripverlichting een andere set draden nodig heeft dan gewone gloeilampen. In plaats van drie draden, heeft u zes draden nodig om de stripverlichting aan te sluiten. Dit betekent dat je goed moet nadenken waar je elke strip wilt plaatsen. U kunt overwegen een plafondbevestiging te gebruiken om ervoor te zorgen dat uw striplampen voldoende licht krijgen om uw kamer correct te verlichten.

dimmen van ledstrips verlichting

Houd er ook rekening mee dat uw nieuwe stripverlichting niet zo helder zal zijn als toen ze nieuw waren. Omdat ze energie hebben opgeslagen, duurt het iets langer voordat de lampjes knipperen. Dit is echter een kleine opoffering als u ernaar uitkijkt om de helderheid van uw huis te verbeteren. Voordat u LED-stripverlichting in uw huis koopt en installeert, moet u met al deze factoren rekening houden. Als je eenmaal over deze dingen hebt geleerd, zou je een veel duidelijker beeld moeten hebben van wat er nodig is om LED-stripverlichting in je huis te installeren.

Opties voor LED-voeding

U moet eerst bepalen welk type voeding u nodig heeft. Voor gebruik in thuistoepassingen is een wisselstroomvoeding vereist. Er zijn plug-in LED-stripverlichtingssets die kunnen worden aangesloten op het gewone stopcontact of die compatibel zijn met veel bestaande huishoudelijke stopcontacten. Er zijn ook op de muur en op de vloer monteerbare units beschikbaar op kantoor of op andere locaties buitenshuis. U kunt ook batterijpakketten kopen om de strips van autobatterijen te voorzien.

lengte van de kabels

De volgende stap om te leren hoe u LED-striplampen van stroom kunt voorzien, is om de lengte van de benodigde kabels te bepalen. Elke strip heeft slechts één regel nodig. U zult ook willen overwegen hoe lang de afstanden van de plug-in pluggen zijn tussen de strip en de stroombron. De meeste eenheden zorgen voor een afstand van twee tot drie voet. Je moet ook nadenken over hoe ver de plug-in aansluit en hoe ver het netsnoer uit de muur of de vloer steekt. Als de stekker zich heel dicht bij de strip bevindt, wordt de stroomtoevoer naar het apparaat verminderd.

verschillende configuraties

LED-stripsplitters hebben een lange weg afgelegd op het gebied van design en functionaliteit. Er is nu een breed scala aan verschillende configuraties en prijspunten. Het meest voorkomende formaat is een eenkleurige LED die is bevestigd aan een lange kerndraad. Veel nieuwere versies hebben geïntegreerde diodes die voor nog meer betrouwbaarheid en extra veiligheid zorgen. Er zijn verschillende merken LED-stripsplitters verkrijgbaar in de meeste hardware- en elektronicawinkels.

Op een andere manier gebruiken

Als u een nieuw apparaat koopt, moet u ook nadenken over het gebruik van de strip. Veel mensen gebruiken ze als een bron van helder wit licht om hun bureau te markeren, maar sommige mensen kiezen ervoor om ze anders te gebruiken. Sommige mensen monteren hun strips op hun desktopcomputerschermen om een kleurrijke achtergrond voor een computerscherm te creëren. Anderen monteren de lampen onder hun bureaublad, zodat ze ze als decoratief item kunnen gebruiken.

kleur veranderende mogelijkheden

Verschillende bedrijven verkopen lichtstrips met kleurveranderende mogelijkheden. Deze zijn ideaal voor gebruik als taakverlichting omdat de lampen tijdens het gebruik van kleur kunnen veranderen. Dit kan handig zijn als u vaak met verschillende kleuren papier, tekst of foto’s werkt. Het meest voorkomende gebruik voor deze stripverlichting is om snuisterijen of andere items in een knutselproject of sieradenlijn te markeren. Je kunt ook van kleur veranderende LED-stripverlichting gebruiken om het kind in je leven te laten zien hoeveel plezier ze hebben met de hobby.

Je kunt een grote selectie LED-striplichtjumpers vinden bij de meeste bouwmarkten. Je zult waarschijnlijk iets meer moeten betalen voor de modellen van hogere kwaliteit, maar het resultaat zal de meerprijs zeker waard zijn. Veel winkels bieden alleen stroom of hebben de klant nodig om een extra netsnoer aan te schaffen om het product met een bestaand stopcontact te gebruiken. De meeste bedrijven die deze hoogwaardige LED-strips verkopen, hebben ook reserveonderdelen voor de units.

ledstrips aansluiten op voeding

Het aansturen van LED-stripverlichting zal waarschijnlijk een van uw veelgestelde vragen zijn naarmate de LED-technologie en apparaten populairder worden. Als u eenmaal de voordelen van het gebruik van deze nieuwe technologie thuis of op het werk heeft ervaren, vraagt u zich misschien af hoe het u ooit is gelukt om conventionele tl- of gloeilampen voor langere tijd te gebruiken zonder dat ze voortdurend van vorm veranderen. Nu kunt u uw kennis toepassen door de juiste voedingen aan te schaffen en een van de nieuwe LED-lichtstripconnectoren in te pluggen.

voeding led strip

LED-strips worden al meer dan vijfentwintig jaar gebruikt om gloeilampen te vervangen en zijn nog steeds een populaire optie voor de hedendaagse verlichtingsbehoeften in huis. LED-lampen zijn flexibel, duurzaam en eenvoudig te installeren. Veel bedrijven bieden goede deals voor LED-strips en accessoires die kunnen helpen om uw verlichtingservaring in huis nog aangenamer te maken. U kunt afzonderlijke LED-strips kopen of de gemakkelijke route volgen en een hele set krijgen die alles bevat wat u nodig hebt om uw lampen te vervangen. LED-stripkits hebben meestal vier tot acht LED-lampen en een stopcontact. U kunt ook LED-strips vinden die net genoeg stroom leveren om een LED-lamp te laten werken, en velen hebben zelfs een back-upbatterij voor het geval uw primaire stroombron uitvalt.

Opties voor LED-voeding

Hoe LED-strips van stroom te voorzien De meeste LED-lampen hebben 12VDC elektriciteit nodig om soepel te werken. Voor algemeen gebruik vereist dit een normale 12V-voeding om voldoende te zijn. Veel plug-ins, LED-lichtsets of lichttransformatoren kunnen echter rechtstreeks worden aangesloten op de standaard elektrische netspanning van het huishouden. Als uw bestaande stroomvoorziening niet voldoende stroom levert, overweeg dan om te upgraden naar een betere stroombron.

Dingen om te weten bij het kopen van een LED-strip Een van de eerste dingen die u moet overwegen, is of u voor een universele of specifieke spanning LED-stripverlichting kiest. Over het algemeen is het gemakkelijker om een veelzijdige spanningsstriplamp te kopen, omdat deze past op elke plug-in connector die momenteel op de markt is. Sommige mensen zijn in de war over wat een plug-in connector is en hoe deze zich verhoudt tot stripverlichting. De plug-in connector is een kabel die is ontworpen om te worden gebruikt met elke plug-in connector. Daarom, ongeacht wat voor soort connectoren je momenteel hebt, een LED-strip kan er probleemloos in worden gestoken.

ledstrips aansluiten op voeding

Een universeel voedingspunt LED-strip Een ander ding om over na te denken, is of u de LED-striplamp gaat aansluiten op een universeel voedingspunt zoals een stopcontact of stopcontact. U moet ervoor zorgen dat de plug-in-connector die bij de lamp is geleverd, werkt met het type stopcontact dat u gebruikt. Het is vaak het beste om een elektricien of een andere elektrotechnicus te raadplegen voordat u de lamp installeert. Het kan voor de gemiddelde thuisklusser soms moeilijk zijn om te begrijpen hoe de aansluitingen moeten worden aangesloten. Als u meerdere strips installeert, kan het een goed idee zijn om meer dan één elektricien te raadplegen.

Grootte draadconnectoren versus geschakelde draadconnectoren Als u kijkt naar het voeden van LED-strips, zijn er twee hoofdtypen waarmee u rekening moet houden, de ongeschakelde en de geschakelde typen. De meest voorkomende van de twee is de ongeschakelde stripconnector; deze zijn verkrijgbaar in zowel standaard als mini-DIN uitvoeringen. Ze zijn erg handig, omdat ze de goedkoopste van de twee zijn. De schakelbare stripconnectoren gebruiken een kleine vrouwelijke stekker die in het stopcontact wordt gestoken; wanneer de draad naar links of rechts wordt geduwd, zal de draad naar links of rechts gaan, afhankelijk van de kant van de stekker.

hoe meerdere strips op één stroombron aan te sluiten

Afmetingen strips in één kleur De kleinste van de twee strips in één kleur zijn geweldig om in een kleine ruimte te plaatsen, omdat ze erg goedkoop zijn. Ze hebben de perfecte maat voor plug-in-play speelgoed of andere kleine toepassingen. Er is meestal slechts één draad en een aardedraad om op uw elektriciteitsbron aan te sluiten. Dit type strip licht op en is zeer eenvoudig te installeren.

Algemeen gebruik Een algemeen gebruik voor stripverlichting is veiligheidsverlichting of back-upverlichting in auto’s. De meeste beveiligingsbedrijven en autodealers gebruiken ze; ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Een negatief aspect is dat de lampen flikkeren als ze niet zijn aangesloten op een stroombron. Als u een veilige installatie wilt hebben, moet er een aardingsdraad worden gelegd tussen de batterij en de voeding, en dan moeten de kabels door de gaten in het plafond worden geleid, in een stopcontact worden gestoken en vervolgens in het beveiligingslicht .

spanningsval en hoe dit te voorkomen?

Dit zijn de twee belangrijkste opties die beschikbaar zijn voor uw huis; je kunt altijd online onderzoek doen als je meer wilt weten over andere opties. Er zijn veel fabrikanten, dus er zijn veel verschillende opties. Een enkele LED-voeding is over het algemeen duurder dan de alternatieven, en u zult de kosten van elke LED-strip willen vergelijken om er zeker van te zijn dat u een goede deal krijgt. Houd bij het vergelijken van de prijs rekening met hoe lang de lampen meegaan, hoe fel ze zijn en welke maat je nodig hebt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 12 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.