Hoe kies je een LED-voeding voor de LED-strip? 

Dit artikel is ook gewijd aan welke LED-voeding je moet kiezen, maar uit functioneel in plaats van technisch.

Is de voeding specifiek ontworpen voor led-verlichting?

Is het wattage van de voeding geschikt voor het nominale vermogen van de strip?

Hoe de voedingscapaciteit te berekenen?

Bijvoorbeeld een Uitgangsspanning 12V voeding, DC uitgangsstroom 3A, vermogen watt 12*3, oftewel 36 watt.

Probeer voedingen te gebruiken die zijn ontworpen voor dit type verlichting om LED-installaties van stroom te voorzien. Het gebruik van andere transformatoren verkort de levensduur van de LED-lichtbron en kan deze bij de allereerste opstartpoging beschadigen.

Bij het kiezen van LED-voedingen

we moeten aandacht besteden aan twee fundamentele dingen:

Welke LED-drivers zijn de juiste?

Sluit de ledstrip aan op een voeding. Het is noodzakelijk om een voeding met voldoende vermogen te gebruiken. De taak van de voeding is om de beschikbare spanning af te stemmen op de eisen van het LED-verlichtingsproject dat we willen aansluiten.

Hoe het vermogen van de voeding te berekenen.

Laten we eens kijken naar het maximale vermogen van één meter van onze ledstrip die we willen gebruiken. Deze informatie is opgenomen in de specificaties van het product en vaak in de naam ervan. Het vermogen wordt altijd uitgedrukt in watt (W).

De voedingen tellen door het stroomverbruik van 1 meter tape ongeveer 20-30% op.

Als je 3 meter LED STRIPVERLICHTING wilt aansluiten, dan is het vermogen van één meter 4,8 W. Vermenigvuldig vervolgens 3 (3 meter van de strip) met het verbruikte vermogen 4,8, wat betekent:

3 mx 4,8W/m = 14,4W.

Opmerking: na het vermenigvuldigen van de getallen, moet u 20-30% van de gangreserve toevoegen – het verkregen getal is het gewenste vermogen van de feeder.

14,4 W x 120% = 17,28 W

We hebben een voeding nodig van niet minder dan 18 W.

Het is raadzaam om een gangreserve van ongeveer 20-30% toe te voegen om de voeding niet te overbelasten, zodat deze niet “bij contact” werkt, niet doorbrandt tijdens het gebruik en de tape over de gehele lengte correct levert.

Hoe kies je een voeding voor leds?

Het selecteren van een geschikte hermetische voeding bij het installeren van LED-strips buiten of in de badkamer is essentieel. De meest populaire modulaire voedingen worden meestal binnenshuis gebruikt, niet blootgesteld aan zware omstandigheden of verhoogde luchtvochtigheid. Als u weet of een LED-voeding waterdicht is, kunt u het beste de waterdichtheid met de aanduiding “IP” controleren. Waterdichte voedingen hebben een minimale IP-classificatie van IP 65 en zijn het meest geschikt voor badkamers of buiteninstallaties. Volledig waterdichte voedingen hebben daarentegen een IP67-classificatie. Deze apparaten worden vaak gebruikt in water of andere faciliteiten in ruwe omgevingen.

Welke IP-klasse LED-voeding moet ik kiezen?

Het meest cruciale criterium om een LED-voeding te selecteren, is de waterdichtheidsklasse, die wordt gedefinieerd door IP (International Protection Rating). Het bepaalt de waterdichtheid van de voeding.

Niet-waterdichte LED-voedingen IP20

LED-voedingen met beschermingsgraad IP20 zijn niet-waterdichte voedingen, wat betekent dat ze niet geschikt zijn voor plaatsen met vocht. De meest populaire hier zijn POS-voedingen voor de hoofdinstallatie. De juiste ruimte voor het installeren van dergelijke voedingen is bijvoorbeeld een woonkamer of slaapkamer.

Meubelvoedingen dienen ons voor alle verlichtingssystemen in meubels (bijvoorbeeld keukenmeubels). Ze zijn zo klein dat we ze gemakkelijk voor onze ogen kunnen verbergen.

Voedingen voor installatie van meubelverlichting

LED-voedingen IP67 waterdicht

Als de verlichting wordt geïnstalleerd op een plaats die is blootgesteld aan vocht en waterpeil, wordt aanbevolen om een voeding te gebruiken met een hogere beschermingsklasse – waterdicht. Alle waterdichte serie voedingen hebben deze functie.

Ze hebben een hermetische behuizing en IP67-bescherming. Ze zijn daarom geschikt voor gebruik in bijvoorbeeld badkamers of keukens. Deze voedingen zijn kleiner dan die in de POS serie. Dus als je weinig ruimte hebt om ze te verbergen, moet je een model uit de GLP-serie gebruiken.

Dimbare voeding

dimbare voedingen

Welke led-voeding moet je kiezen als je weinig ruimte hebt?

Is het mogelijk om een LED-voeding te verbergen in een schakelkast?

Ja, kunnen voedingen de oplossing zijn. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn ze ontworpen voor installatie in conventionele elektriciteitskasten met een diameter van 60 mm. Deze voedingen worden ook gekenmerkt door waterbestendigheid.

De LED-voeding aansluiten

De installatieplaats van de voeding bepaalt welk type voeding we nodig hebben. We hebben keuze uit voedingen:

inpluggen,

hermetisch,

meubilair,

modulair,

ultraslank,

DIN-rail

voor montage in een doos.

TRIAC dimmer wisselstroom

Elk van deze soorten voedingen vind je terug in het aanbod van onze winkel.

Voor de LED-driver voor buiten, zoals in tuinverlichting, moeten voedingen met een beschermingsgraad van minimaal IP67 worden gebruikt. De occulte voedingen zijn bestand tegen de nadelige effecten van water, stof en vuil waaraan ze kunnen worden blootgesteld.

Kunststof voedingen

LED-voedingsadapter

Stekkervoedingen kunnen rechtstreeks in het stopcontact worden gestoken. Dit zijn populaire en eenvoudige voedingen die snel en eenvoudig een geschikte lichtbron aansluiten op een voeding.

Insteekbare LED-transformatoren

De LED-voeding kunnen we in een standaard elektriciteitskast met een diameter van 60 mm plaatsen. Hierdoor blijft de voeding zelf onzichtbaar en maakt het tegelijkertijd de installatie van LED’s in de reeds in de ruimte aanwezige verlichting mogelijk. Dankzij de hoge dichtheidsklasse kunnen ze zowel binnen als buiten worden geïnstalleerd.

Box voedingen

Een ultradunne voeding, gekenmerkt door een compact ontwerp, kan eenvoudig worden verborgen in een aluminium profiel. Het is een zeer discrete oplossing en verstoort het interieurontwerp niet met de aanblik van een onaantrekkelijk apparaat.

Ultradunne voeding

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 12 =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.