Hebben LED’s een driver nodig?

LED-verlichting vereist een uniek hulpmiddel, een LED-stuurprogramma genaamd, om te activeren en te bedienen. LED-stuurprogramma’s voeren een vergelijkbare functie uit als wat een ballast biedt voor fluorescentielampen. De ballast brengt elektriciteit in het circuit en voedt vervolgens de gloeilamp. Op dezelfde manier brengt de driver elektriciteit in de LED-driver om deze aan en uit te zetten. De driver is vergelijkbaar met een zekering die de hoeveelheid elektriciteit regelt die er doorheen stroomt.

De kracht is continu

Een van de veel voorkomende misvattingen is dat, omdat de stroom continu is, het licht dat ook zou moeten zijn. Dit is niet het geval. Elke LED-driver werkt slechts een fractie van een seconde wanneer deze is ingeschakeld. LED-drivers zijn vergelijkbaar met fluorescerende voorschakelapparaten omdat er continu stroom doorheen stroomt. Het verschil is dat de ballast constant licht geeft, terwijl de LED driver alleen licht geeft als aan een bepaalde voorwaarde is voldaan.

LED-drivers om de levensduur van het verlichtingssysteem te verlengen

Een andere misvatting is dat je meer LED-drivers aan een bestaand systeem kunt toevoegen om de levensduur van het verlichtingssysteem te verlengen. LED-drivers zijn ontworpen om te worden toegevoegd aan een bestaand TL- of gloeilampenverlichtingssysteem om de levensduur te verlengen. Als u een LED-stuurprogramma toevoegt, vervalt de fabrieksgarantie.

Vervang een defecte LED-driver door een nieuwe

Een andere misvatting is dat je een defecte LED-driver kunt vervangen door een nieuwe. Er is geen gemakkelijke manier om een circuit te reverse-engineeren om een TL- of gloeilamp-driver aan een LED-driver te koppelen. Als je dit zou proberen, zou je te maken hebben met de interne circuits van de LED-driver en is er geen vervanging voor het origineel. Het zou zeer gevaarlijk zijn om dit te proberen.

Dit gezegd zijnde, is het mogelijk om de levensduur van uw bestaande verlichtingssysteem te verlengen door uw defecte driver te vervangen door een gloednieuwe. Een gloednieuwe driver bevat alle elektronica en circuits om hem aan te sluiten op een bestaande LED-driver en wordt geleverd met garantie. Als u een nieuwe driver zou kopen, kunt u deze het beste aansluiten met een nieuw stroomverdeelbord dat wordt aangesloten op de originele bedrading in uw huis. Hiermee sluit je al je halogeen-, led- en conventionele verlichting aan op een gemeenschappelijk circuit. Dit verlengt de levensduur van uw verlichtingssysteem zonder dat u alle drivers hoeft te vervangen.

Fluorescerende buisverlichting is vergelijkbaar met een gloeilamp in die zin dat deze opwarmt om een lichtstraal uit te zenden. In tegenstelling tot een gloeilamp heeft de buislamp echter een gloeidraad die blijft branden in plaats van uit te branden zoals de gloeidraad van een gloeilamp.

Omdat TL-buizen geen thermische beveiliging hebben, hebben ze niet de thermische schokbeveiliging van een gloeilamp nodig. Dit betekent dat ze niet werken in een vochtige omgeving en mogelijk helemaal niet werken in deze gebieden. Omdat ze zijn geclassificeerd voor niet meer dan 60 volt, kunnen ze niet veilig in de buurt van water worden gebruikt. Omdat ze een temperatuur van 1 graad Celsius hebben, verwarmen ze de kamer tot meer dan 40 graden. Omdat ze een verlichtingsvermogen van 1 watt hebben, verbruiken ze tussen de 25-75 watt aan vermogen. Vanwege het bovenstaande verbruiken ze ergens tussen de 250-1200 watt aan vermogen, afhankelijk van het aantal armaturen waarop ze zijn aangesloten.

TL-lampen worden niet aanbevolen voor gebruik in een buitenomgeving vanwege de hoge temperaturen die ze genereren. Ze worden ook niet aanbevolen voor gebieden die extreme hitte en extreme kou ervaren. Omdat ze niet thermisch gezekerd zijn, zullen ze oververhitten in vochtige of vochtige omstandigheden, en zullen ze oververhitten in droge of droge omstandigheden. Omdat ze dimbaar zijn, zijn ze niet veilig in ruimtes met hoge plafondlampen. Ze zijn ook niet veilig in kamers met meer dan 40 stopcontacten, en ze zijn niet veilig in kamers met meer dan 20 tl-buizen. Omdat ze 75 watt aan stroom verbruiken, gaan ze in slechts drie uur snel van 35 watt naar nul watt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + sixteen =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.