Heb ik een driver nodig voor LED-verlichting?

Bij het installeren van nieuwe verlichting worden veel mensen geconfronteerd met de vraag: “Heb ik een driver nodig voor LED-verlichting?”. Met zoveel verschillende soorten LED-verlichting die beschikbaar zijn, kan het niet duidelijk zijn. Het feit is dat elk LED-licht een driver nodig heeft, maar welke heb ik nodig? Hieronder wordt uitgelegd wat elk type LED-driver is en wat het gebruik ervan is.

Constante stroom LED-stuurprogramma

Een type LED-driver is de constante stroom. Dit type driver wordt gebruikt voor laagspanningsverlichtingssystemen met veel verschillende lampen. Het is het beste om deze te kiezen als uw verlichtingssysteem meerdere lampen heeft. Dit komt omdat het de andere stuurprogramma’s in uw systeem niet zal kortsluiten, zodat ze allemaal correct kunnen samenwerken.

Een ander type driver is pulsbreedtemodulatie of PVM. Deze wordt gebruikt om de pulsbreedte van het licht in te stellen, dit is hoe lang elk van de gloeilampen blijft branden. Dit is uiterst belangrijk voor het regelen van de helderheid. Voor een eenvoudig systeem is dit alles wat u nodig heeft. Als je complexere routines hebt met je lampen, wil je waarschijnlijk kiezen voor een ander type LED-driver.

Strip-stuurprogramma’s

Sommige lichte drivers zijn stripdrivers. Deze worden gebruikt om een uniforme helderheid te bieden over een hele lichtstrook. Ze werken door het ene licht op het andere te plaatsen. U zou online goede informatie over lichtstripstuurprogramma’s moeten vinden. Ze zijn waarschijnlijk een van de meest toegankelijke typen stuurprogramma’s om mee te werken en zijn perfect voor binnenverlichtingstoepassingen waarbij u een uniforme helderheid van uw lampen wilt.

halogeen driver

Een bipolaire halogeendriver is een ander populair type driver voor led-verlichting. Het gebruikt twee verschillende chemicaliën om de hoeveelheid licht te regelen die door uw lampen wordt geproduceerd. Eén chemische stof wordt gebruikt om de helderheid van het licht vast te houden, terwijl de andere de kleur regelt. Deze stuurprogramma’s zijn zeer betrouwbaar, maar kunnen ook behoorlijk duur zijn. Ze moeten vaak worden aangepast om te werken met alle soorten lampen, inclusief halogeen-, fluorescerende en andere gekleurde lampen.

Een ringlicht

Een ringlicht is een ander type driver voor led-verlichting. Deze worden in veel binnentoepassingen gebruikt omdat ze een zeer strakke lichtring rond de lamp produceren. Er is een keuze als je geen breedband licht wilt, maar wel een uniforme helderheid in het midden van de ring. Ringlampen zijn meestal zeer betaalbaar. Als u echter een grote verscheidenheid aan lampen wilt gebruiken, is dit niet de beste keuze, omdat u dan een zeer diffuus licht kunt krijgen.

spectrum driver

Het laatste type stuurprogramma dat we zullen bespreken, wordt een stuurprogramma met volledig spectrum genoemd. Dit is de beste keuze voor elke verlichtingstoepassing. Ze bekijken het licht dat je probeert te verlichten breder en verdelen het gelijkmatiger over het hele kleurenspectrum. Dit maakt ze ideaal voor alle soorten verlichting, van TL-lampen tot gloeilampen.

zorg ervoor dat je naar de kenmerken van elk kijkt

Zorg ervoor dat u tussen de opties voor een driver voor uw LED-verlichting kijkt naar de kenmerken van elk. U wilt een driver die licht van de beste kwaliteit produceert, efficiënt en eenvoudig te installeren is. Sommige van de goedkoopste modellen zijn oké, maar verwacht geen uitstekende resultaten. Een beetje extra uitgeven aan een product van hoge kwaliteit zal na verloop van tijd zijn vruchten afwerpen, dus beknibbel niet. Als je bedenkt hoeveel je bespaart gedurende de levensduur van je lamp, is het prijsverschil misschien niet genoeg om te rechtvaardigen dat je geen geschikte driver voor je lampen hebt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Ena Leung

Ena Leung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + eight =

On Key

Related Posts

The Newest & Hottest Products In 2022

All your answers are in SANPU’s monthly report, 2022

We picked up the most popular items from 1,000+ items of our clients, to help you find the wining product.

Ask For A Quick Quote

We will contact you within 1 working day, please pay attention to the email with the suffix “@smpspower.com”.