Birçok tüketici, 3D baskı dünyasında watt’ın ne olduğunu ve ne yaptığını anlamıyor. 3d yazıcı güç kaynağı seçerken kullandığı cihaz ve nasıl bir ortam önemlidir. Çoğu tüketici, atölye gibi kontrollü bir ortamda kullanılan yazıcıyı düşünürken, bir yazıcının kullandığı birçok farklı ortam türü ve bu farklı ortam türlerine nasıl maruz kalacağı vardır.
Örneğin, bir yazıcının elektriğe bağlanması gerekecek ve sağlanan güç miktarı genellikle bir 3D yazıcı için hangi watt’a ihtiyacım olduğuna göre ayarlanıyor. Ancak, tüm yazıcılar aynı miktarda enerjiyle çalışmayacaktır ve bu, cihaz için bir güç kaynağı satın alırken göz önünde bulundurulması gereken bir diğer husustur. Tüketiciler genellikle ihtiyaç duydukları en yüksek voltajlı güç kaynağını satın alırlar, ancak bunun genellikle yaptığı şey, yazıcının verimli çalışmadığı bir durum yaratmaktır. Ayrıca, düşük performanslı bir yazıcı kafasına sahip bir yazıcıya yüksek voltajlı bir güç kaynağı takıldığında ne olur? Sonuç, her iki cihazdan da düşük kalitede baskı olabilir.
3D yazıcı nerede kullanıyor?
Peki bir 3D yazıcı için ne kadar watt’a ihtiyacım var? Bir 3D yazıcı için hangi watt’a ihtiyacım olduğunu belirlerken, mükemmel fikir hangi ortamın olduğunu bilmektir. Bunun nedeni, bir garajda ve ofiste bulunuyorsa, bir 3D yazıcı için ihtiyacım olan watt’ın önemli ölçüde farklı olabilmesidir. Tipik bir ofiste birçok insan olacaktır; bu nedenle daha yüksek watt değerine sahip bir cihaza ihtiyaç duyulacaktır. Öte yandan, yazıcınızı bir garaja yerleştirirseniz, cihazın yalnızca birkaç watt güce ihtiyacı olabilir.
Ne tür bir yazıcı kafası?
Bir 3D yazıcı için ne kadar watt’a ihtiyacım olduğu, ne tür yazıcı kafası kullanıldığına göre de belirlenebilir? Örneğin, silindir kartuşlu bir yazıcı, şerit kartuş kullanan bir yazıcıdan daha fazla vat gücüne ihtiyaç duyacaktır. Ayrıca cihaz sıcak laminasyon işlemi ile donatılmışsa gereken güç miktarı daha yüksek olabilir.
Cihazı hangi uygulamalar kullanacak?
Bir 3D yazıcı için ne kadar watt’a ihtiyacım olduğu, cihazı hangi uygulamaların kullanacağına göre belirlenebilir? Örneğin, toplu olarak işlenmesi gereken büyük dosyaları üretmek için yazıcıyı kullanacaksa, aygıt daha fazla güce ihtiyaç duyacaktır. Aynı şekilde, küçük resimler oluşturmak için yazıcıyı kullanacaktır. Büyük resim dosyaları kadar enerji gerektirmez. Laboratuvar ortamında kullanmak için bir cihaz satın alıyorsanız akılda tutulması önemlidir.
Hangi medya türü yazdırılacak?
Örneğin, büyük resimler yazdıracaksanız, muhtemelen çok daha küçük bir belge için gerekenden daha fazla güce ihtiyacınız olacaktır. Cihazı küçük nesneler oluşturmak için kullanırsanız, cihaz üzerinde yapılan yatay ve dikey hareketlerin miktarını azaltarak güç tasarrufu yapabilirsiniz. Yazıcı satın alırken tüm bu faktörleri göz önünde bulundurmalısınız.
Cihazı hangi ortam kullanacak?
Bir 3D yazıcı için ne kadar watt’a ihtiyacım var, cihazı hangi ortamın kullanacağına da bağlı olabilir? Bazı cihazlar temiz ve kuru bir iklimde en iyi şekilde çalışırken, diğerleri en iyi şekilde nem veya nem seviyeleri olan bir alanda çalışır. Bunun nedeni, bazı yazıcıların çalışması için elektrik gerektirmesi, diğerlerinin ise pille çalışmasıdır. Mevcut yazıcınız tarafından kullanılan elektrik miktarını ve gelecekte ne kadar kullanmayı umduğunuzu göz önünde bulundurmalısınız. Yazıcının kullandığı elektrik miktarı minimum ise elektrik gerektirmeyen bir yazıcı seçmeniz sizin için daha iyi olabilir. Bu, aşırı yüklenebilecek elektrik prizlerinin hasar görme riskini azaltabilir.
Bir 3D yazıcı için ne kadar watt’a ihtiyacım var, farklı cihazları seçmede önemli bir faktör olabilir? Büyük hacimli malzeme yazdırmayı planlarken, daha yüksek minimum ve maksimum çıktıya sahip bir yazıcı seçmek isteyebilirsiniz. Cihazları karşılaştırırken, o cihazın sunduğu ekstra özelliklere de bakmalısınız. Bazı aygıtlar, rengi ve diğer yazdırma seçeneklerini denetlemenize olanak tanır. Bu özellikler, bir 3D yazıcı için ihtiyacınız olan watt konusunda daha bilinçli bir karar vermenize yardımcı olabilir.